DLS Smeersysteem

Bij het ontwerpen van machines en installaties is het belangrijk om voldoende aandacht aan de smering te besteden. Vansichen Linear Technology heeft in samenwerking met DLS Schmiersysteme GmbH een automatisch systeem tot 16 smeerpunten met terugkoppeling beschikbaar. Bekijk hier de flyer met alle info op.


Werking DLS smeersystemen - Direct Lubrication Systems

De FlexxPump is het hart van de installatie, zij regelt elektronisch de smeerhoeveelheden, en kan zowel olie als vetten tot NLG klasse 3 verpompen. Het verpompen gebeurt door een 2 cilinderpomptechniek en dit met een druk tot 70 bar. De FlexxPump dient niet in de onmiddellijke omgeving van het smeerpunt te worden geplaatst. Er zijn 1 tot 4 uitgangen aan de pomp beschikbaar, en via splitters kan iedere uitgang nog eens maximaal 4 smeerpunten van smeermiddel voorzien. In totaal zijn er dus 16 smeerpunten die kunnen worden bediend door 1 FlexxPump. De cartouches met smeermiddel (naar wens van de klant) kunnen niet alleen op een eenvoudige wijze worden vervangen, maar zijn tevens milieuvriendelijk.


Enkele Kenmerken

- Automatisch impuls gestuurd systeem
- Sturing en stroom via de PLC ( incl. foutmelding)
- Vetten tot NLG klasse 3 (ook met vaste stof deeltjes)
- 1-4 uitgangen
- Verschillende hoeveelheden en tijdintervallen.
- Werkdruk 70 bar.
- Inhoud cartouche 400 cm3
- Ideaal voor toepassingen in de lineairtechniek:
        - Lineaire geleidingswagens
        - Kogelomloopspindels
        - Tandheugel en rondsel systeem.
        - Smeertandwiel uit polyurethaanschuim beschikbaar ipv uit vilt.


Schema opstelling DLS smeersysteem

Schema DLS Smeersysteem


Meer informatie?

Indien u hier meer wenst over te vernemen, kan u contact met ons opnemen via info@vansichen.be of via +32 (0) 11 37 79 63. Wij beschikken over een demo koffer waarbij u de werking haarfijn uit de doeken wordt gedaan door een van onze medewerkers.


Downloads

https://www.dls-schmiersysteme.de/katalog/